LAM Tour – 2pv

Sunnuntai aamulla vaikutti ettei mikään suunitelluista retkistä toteudu. Oli tarkoitus mennä paratiisisaarille Venetzuelan edustalle mutta verotarkastajat sulkivat firman käyttämän matkatoimiston viikonlopuksi ja näin lyhyellä varoituksella ei toista järjestynyt. Hotellinkaan kautta ei tuntunut olevan ryhmäretkiä lähdössä. Aamiaisella sitten asiaa miettityäni päätin kustantaa yksityisretken. Ainoaksi mahdollisuudeksi jäi El Hatillon kaupunginosa sillä muihin kohteisiin olisi liian pitkä matka. Caracasissa ei ole kovin montaa näkemisen arvoista paikkaa, joten valinta oli helppo.

El Hatillo on muutaman korttelin kokoinen aluen, jossa on paljon käsitöitä myyviä kauppoja ja ravintoloita. Alueen keskellä on pieni puisto ja kirkko. Puistossa on Simon Bolivarin patsas. Bolivar vapautti alueen valtiot Espanjan vallasta ja on siksi kansallissankari. Kun ihan jokaista kauppaa ei viitsinyt koluta niin alue oli varsin pian nähty. Kävimme syömässä oppaan suosittelmassa paikkassa paikallista perinteistä evästä. Lautaselle oli ryhmitelty mustapapumössöä, riisiä, paistettuja banaaneja sekä lihakastiketta. Hyvää ja täyttävää.

Iltapäivä meni hotellin altaalla. Lähistöllä olisi pari ostoskeskusta mutta taksilla seikkailu ei innostanut. Takseissa ei ole mittareita, joten naaman väri vaikuttaa hintaan, eikä englantia puhuta. Periaatteessa toiseen ostariin olisi kävelymatka mutta reittiä näyttäessään opas sanoi ”jos lähdet kävelemään et sitten ota mitään mukaan, et mitään. Taskuun vain vähän paikallista rahaa ja annat ne heti jos joku yrittää…”, joten päätin sitten pysyä altaalla. Toisaalta ei hullumpi tapa viettää sunnuntai iltapäivää. Allas on iso, aurinkotuoleja riittävästi, aurinko paistaa ja palvelu pelaa…huomiseen.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.