Hiihtolomalla Rukalla

Tämän vuoden hiihtoloma meni perinteisen kaavan mukaisesti Rukalla lasketellen.

Tänä vuonna sää suosi viikko 8 lomalaisia, sillä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta koko viikon. Kirkas taivas tiesi tietty pakkasia mutta mitään hirmulukemia ei koettu. Aamuisin mökin mittari saattoi näyttää jopa -28 mutta auringon noustua ylhäällä tunturissa oli vain noin -15. Tyynessä säässä auringossa 15 asteen pakkanen ei tunnu juuri missään. Varusteet pysyvät kuivina ja rinteet kovina. Varsin ihanteellinen laskettelu sää.

Laura vietti kolme päivää Vernerin Hiihtokoulussa ja nautti kovasti. Oli ilo nähdä miten opetus tuotti tulosta. Me vanhemmat sahasimme laudoilla rinteitä laidasta laitaan. Kävimme kokeilemassa lähes kaikki mutta nykyisille taidoille mukavimmaksi, jälleen kerran, osoittautuivat Saaruan rinteet. Saaruan tuolihissi osaltaan myös houkuttelee, sillä laudalla ankkurihississä ei ole oikein kivaa.

Yllätykseksemme jonot eivät olleet mitenkään pitkät. Ihmisiä kyllä oli rinteissä mutta ei mitään verrattuna pääsiäisen ruuhiin. Liekkö pakkaset pelottaneet enimmät pois rinteestä.

Mökillä pidettin yksi lepopäivä. Laskettiin pulkkamäkeä, lämmitettiin savusauna ja nautittiin kauniista päivästä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.