Taipei

Välillä pääsee käymaan hieman kauempanakin ja keväällä 2005 oli mahdollisuus käydä Taiwanissa.
Taipei on reilun parin miljoonan asukkaan kaupunki maljamaisessa laaksossa Taiwanin saaren pohjoispäässä.

Vietin kaupungissa kaikkiaan kolmisen viikkoa, joten ehdin kiertää tärkemmät nähtävyydet: 101, Palatsimuseo, Night Market, jne.

Kaupungissa on erittäin hyvin toimiva metroverkosto, joten kulkeminen on helppoa. Taksillakin pääsee kätevästi ellei nyt pahimpaan ruuhka-aikaan yritä. Hinnatkin on suomalaisiin verraten edullisia. Ostoksia tulee tehtyä melkein väkisin, sillä kaupoja löytyy joka lähtöön. Useiden muiden kaupunkien tapaan tietyn alan kauppojen keskittymia on ympäri kaupunkia. Löytyy vaatekatu, tietokonekatu, retkeilykatu…

Ravintoloita on myös jokaiseen mahdolliseen makuun. On vain kukkaron kestävyydestä kiinni kuinka hienosti nautiskelee.

Säiden puolesta vierailuni ei sattunut parhaaseen mahdolliseen aikaan, sillä oli sadekauden loppupuoli. Vettä tuli usein ja paljon. Täytyy sanoa, että sellaisia vesisateita en ole ennen nähnyt. Kirjaimellisesti vettä saattoi tulla kuin kaatamalla. Taipei on hyvin mäkinen, joten vesi kyllä vikkelästi hävisi kaduilta alamäkeen…miltähän siellä mäen alla mahtoi näyttää, sitä voi vaan miettiä.

Tuomisina oli lähinnä vaateita ja itselle tietokoneen osia. Yhteenvetona voi todeta, että Taipei on turvallinen ja siisti. Ihmiset ovat ystävällisiä ja puhuvat englantia paremmin kuin esim Pekingissä. Viihdyin Taipeissa oikein hyvin. Osittain siksi, että tunnen siellä asuvia suomalaisia, joten iltaisin oli muutakin seuraa, kuin hotellin TV. Kuumaa ja kosteaa siellä on ja onhan se kaukana.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.