Majan rakennusta

Kohtuullisen varma merkki kevään tulosta on pihapiiriin ilmestyvät trampoliinit. Meidänkin ikkunoista niitä näkyy jo kolme. Toinen lähes yhtä varma merkki on niillä trampoliineilla hyppivien lasten katoaminen aika ajoin lähimetsiin. Näin käy myös meillä. Selityksenä on lähimetsiin pikkuhiljaa rakentuvat majat.  meidänkin neitimme keksi kaverinsa kanssa, että maja pitää saada. Ja sen arvaa kuka rakentaa… Hallitus ilmoitti välittömästi, ettei osallistu rakentamiseen millään tavoin – kun pitää mennä lenkille – ja ei sittenkään vaikka ei menisikään lenkille, joten isi kyllä rakentaa.
Mikäs siinä, tehdään maja. Tytöt aloittivat urakan pyytämällä naapurilta luvan tehdä maja heidän metsikköönsä. Lupa saatiin ja rakennustyöt voitiin aloittaa. Lauantai-iltana ei tehty muuta kuin valittiin paikka ja vietiin työmaalle muutamia lautoja. Lautoja kantaessa huomasi, että tytötkin alkoivat hahmottaa, ettei majan rakennus ollutkaan pelkästään hupireissu.

Varsinaiset rakennustyöt päätettiin aloittaa sunnuntaiaamuna kymmeneltä. Näin myös tehtiin. Rakennusinto ei ollutkaan vähentynyt yhtään yön aikana. Naapureilta pyydettiin lupa käyttää heidän rakennusjätteitään majan aineksina, joten materiaalista ei tulisi pulaa. Ensimmäiseksi siivottiin majan pohja ja hahmotettiin muoto. Paikaksi valittiin kaatuneen puun kanto, joka tarjosi hyvä ja tukevan takaseinän tulevalle rakennukselle.

Työhön siis. Paikalle raahattiin vanhoja valumuotteja seinäelementeiksi. Yhteistyökyky oli alussa tytöillä koetuksella kun piti opetella yhdessä kantamistä. Pienen harjoittelun jälkeen askelten tahti saatiin kuitenkin sovitettua ja tavara alkoi liikkua. Elementtien käyttö joudutti rakennustöitä huomattavasti ja eipä aikaakaan kun seinät jo alkoivat olla pystyssä. Yleisöäkin saatiin paikalle ja minun rakentaessa tytöt ehtivät leikkimään kavereiden kanssa. Muutaman tunnin puuhaamisen jälkeen komea maja alkoi olla leikkijöitä vaille valmis. Aika näyttää miten into majaleikkeihin riittää vai veikö rakennusprojekti jo kaikki mehut.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.