Evon seikkailu

Tänä vuonna perinteinen ”Isät ja lapset” -retkemme suuntautui Evon retkeilyalueelle.
Evon alueeseen tutustuin aivan sattumalta, kun eräällä toisella reisulla GPS ohjasi meidät mielestään suorinta rettiä suoraan Evon alueen läpi. Alue vaikutti sopivalta meidän retkeä varten, joten varasin Metsähallitukselta mökin ja eikun matkaan.

Niemistupa sattui olemaan vapaana haluamaamme aikaan ja juuri sopivan kokoinen meitä varten. Autolla pääsee pihaan asti ja mökissä on sähköt, joten toiminta on helppoa lasten kanssa. Aivan mökin vieressä oli myös uuden karhea saunarakennus, jonka käyttö kuuluu mökin vuokraan. Ulkohuussit ja kantovesi viimeistelevät eräretken.

Alue osoittautui kalastajien suosimaksi. Pieniin järviin on istutettu taimenia ja luonnostaankin vedet ovat kuulemma kalaisia. Luvat voi ostaa kätevästi parkkiautomaatista, joten kalastamisen aloittaminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

Alueella on kioski, josta saa välttämättömät unohtuneet tarvikkeet, kuten voita lettujen paistoon tai makarooneja kastikkeen jatkeeksi. Rannassa on useita vuokraveneitä mikäli vesille tekee mieli. Suotamalla uistelu näyttikin olevan varsin suosittua. Tosin pienissä lammissa kahden uistelusoutuveneen ohitus vaikuttti varsin haastavalta toimenpiteeltä.

Ensimmäisen iltapäivän aikana kävimme muutaman kilometrin kävelyretkellä. Kohteena oli alueen pohjoisreunalla oleva laavu, jossa paistoimme perinteiset makkarat ennen mökille paluuta. Retki sinänsä meni mukavasti, mutta varsinkin paluumatkalla kimppuumme hyökkäsi laumoittain hirvikärpäsiä. Niitä sitten etsittiin loppuilta hiuksista ja vaateista.

Illalla saunominen maistui, vaikka löylyt olivatkin hieman haaleat. Olimme illan ensimmäiset saunojat ja ilmeisen kovassa käytössä oleva kiuas tuntui lämpenevän varsin hitaasti. Suihkuissa kuitenkin riitti lämmintä vettä ja pukuhuone oli tilava.

Seuraavana aamuna pakollisten aamutoimien jälkeen suuntasimme luontopolulle. Aluetta kiertää noin 3 km pituinen luontopolku, jonka varrella on tauluja kertomassa ympäröivästä luonnosta. Päivä oli aurinkoinen ja retkeläisten jalat nousivat reippaasti hyvin nukutun yön jälkeen, joten matka taittui ripeästi. Puolilta päivin toisen isän oli lähdettävä palauttamaan mökin avainta n. 15 km päässä olevalle huoltoasemalle, josta tulessamme olimme avaimen kuitanneet. Toinen painui lasten kanssa lähinuotiopaikalle valmistelemaan lounasta. Reippaan kävelyn ja hurjan rosvo-ja-poliisi -leikin jälkeen lounas maistuikin kaikille. Lounaan jälkeen oli aika palata sivistyksen pariin odottamaan seuraavaa retkeä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.